FRYSLAN – In de avondspits van dinsdag gebeurden diverse verkeersongevallen waarbij vijf personen gewond zijn geraakt.

Rond kwart voor vijf werden brandweer en ambulance op Ameland naar de Reeweg in Ballum gestuurd. Volgens de alarmering zou er een voertuig gekanteld zijn met mogelijk een persoon bekneld. De brandweer werd al snel afgemeld met de mededeling dat iedereen uit het voertuig was. Verdere informatie over het ongeval is niet bekend.

Het slachtoffer werd door de KNRM naar de vaste wal gebracht. Omdat de toestand van het slachtoffer onderweg slechter werd, werd de traumaheli gealarmeerd. Een ambulance en de traumaheli kwamen evenals de politie naar de haven van Holwerd.

Rond 17:00 kwamen twee auto’s frontaal met elkaar in botsing op de Tsienzebourren – N354 in Reduzum. Twee gewonden, zie ons artikel over dit ongeval voor meer info en foto’s: Twee gewonden bij frontale aanrijding N354

Rond 17:45 kwamen twee auto’s met elkaar in botsing op de Trekwei in Oudwoude. De gealarmeerde brandweer was niet nodig, een persoon is gewond geraakt.

Rond 18:00 is een auto te water geraakt op de Kromwal in Britswert. De gealarmeerde brandweer werd al snel afgemeld. De bestuurder kwam met de schrik en een nat pak vrij.

Rond 19:15 kwamen een auto en een lesvrachtwagen met elkaar in botsing in Burgum. Een persoon is gewond geraakt. Zie ons artikel over dit ongeval voor meer info en foto’s: Lesvrachtwagen in botsing met auto

Redactie