Vier vermisten na omslaan boot Hegemar (foto update)

INDIJK – Op het Hegemar is rond 12:30 een bootje omgeslagen en sindsdien zijn de hulpdiensten aan het zoeken naar de 4 opvarenden.

Een brandweerman aan de kant zag het bootje vanaf de kant in Indijk omslaan en waarschuwde vervolgens de hulpdiensten. De vier opvarenden zouden op de kiel van de boot gezien zijn. De brandweer rukte massaal uit met boten, duikers en andere materialen. De traumaheli uit Groningen is enige tijd ter plaatse geweest voor als er iemand gevonden werd. Ook een politieheli is vanaf schiphol naar het meer gevlogen en voerde een zoekactie uit.

Nog steeds wordt er met onder andere meerdere boten gezocht naar de vier vermiste opvarenden. De hulpdiensten maken zich grote zorgen wegens het koude water. Het gaat om een polyester valk, een kleine zeilboot. ”En die kan niet zinken, dus we moeten ergens dat bootje toch zien”, zegt de politie.

Toch houdt de politie ook de mogelijkheid open dat de opvarenden inmiddels op eigen kracht op het droge zijn gekomen, maar zich nog niet hebben gemeld. Mochten 1 of meerdere opvarenden zich inmiddels veilig op de vaste wal bevinden dan verzoekt de politie om dit te melden via 112.

De zoekactie werd gecoördineerd vanuit Elahuizen door politie en brandweer. Om 17:10 werd de zoekactie gestaakt, de vermisten zijn niet gevonden.

Zie voor een video op [url=http://www.stjoerder.nl/]Stjoerder[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan