KOLLUMERZWAAG – Op de Rijksstraatweg in Noardburgum zijn dinsdagochtend vroeg vier mannen aangehouden. Deze mannen worden er van verdacht even eerder een 44-jarige man uit Kollumerzwaag te hebben beroofd.

De 44-jarige man liep op de D. Wiersmastrjitte toen de vier mannen met een bivakmuts op hem afliepen. Met pepperspray werd geprobeerd om de man te beroven. Toen hij heel hard schreeuwde gingen de vier verdachten ervandoor en namen zijn koelbox mee. Gewaarschuwde agenten troffen de vier verdachten, twee 23-jarigen uit Appingedam en een 23-jarige en 28-jarige uit Groningen even later in een auto aan. In de auto trof de politie onder andere bivakmutsen en de koelbox aan. De vier werden aangehouden en naar het politiebureau gebracht.

De politie heeft vanwege mogelijke sporen de omgeving het van het dorpshuis met lint afgezet. De Technische Recherche heeft onderzoek gedaan en eventuele sporen veilig gesteld. Rond 9:15 uur kon het gebied rond het dorpshuis weer vrijgegeven worden. Het 44-jarige slachtoffer is door de beroving niet gewond geraakt.

Getuigen

De politie doet onderzoek en is op zoek naar een specifieke getuige. Terwijl de politie op de Rijksstraatweg bij de auto van de verdachten stonden, kwam er een fietser voorbij die hen aansprak. Voordat zij gegevens van de man konden noteren fietste hij verder. Agenten willen graag in contact met hem komen. Ook worden er getuigen gezocht die voorafgaand aan de straatroof de mannen in de buurt van de D. Wiersmastrjitte hebben gezien. Heeft u meer informatie, bel dan met de politie via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

© Video: Ate Atema

Ate Atema