LEEUWARDEN – Politie en ambulance moesten maandagavond om 22:25 met spoed naar het Zuidvliet nadat er een steekpartij werd gemeld.

Voordat de hulpdiensten ter plaatse waren was het personeel van een snackbar al tussen de ruziemakers in gesprongen maar deze hadden het niet makkelijk. Zij werden ontzet door een aantal agenten.

Na een klein half uurtje waren vier betrokken personen gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau. Een ambulance die ter plaatse kwam heeft een van de betrokkenen even onderzocht maar deze hoefde niet vervoerd te worden.

Politiepersbericht:

De politie heeft maandagavond op het Noordvliet vier verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij poging tot doodslag. Na een melding dat op het Vliet een vechtpartij gaande was, waarbij een persoon gewond geraakt was, gingen meerdere agenten ter plaatse.

Aangekomen zagen zij een 24-jarige man uit Leeuwarden en een 29-jarige man uit Berlikum met elkaar in gevecht. De mannen werden onmiddellijk aangehouden. De 24-jarige verdachte bleek een snee in zijn pols te hebben waarvoor hij voor behandeling naar het ziekenhuis in Leeuwarden gebracht werd. Aangezien de verdachte veel verzet pleegde moest dit geboeid per politieauto gebeuren.

Een getuige had gezien dat de 24-jarige man een mes had en snijdende bewegingen richting de 29-jarige man maakte. Hierop ontstond een vechtpartij om het mes af te pakken, waarbij ook een 41-jarige man uit Leeuwarden betrokken raakte. De 29-jarige verdachte raakte hierbij ook gewond aan zijn hand en moest later ook voor behandeling naar het ziekenhuis. Het mes werd uiteindelijk overmeesterd en afgegeven aan een 20-jarige vrouw uit Leeuwarden die ook bij het gezelschap hoorde.

Alle vier de verdachten werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hier werden zij voor nader onderzoek ingesloten.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan