DRACHTEN – Bij een ongeval op snelweg A7 zijn dinsdagmiddag vier personen gewond geraakt.

Een Q-Liner botste rond 17:50 achterop een personenauto met meerdere inzittenden. Door de aanrijding kwam de auto op zijn zij in de berm tot stilstand. Op het moment van de aanrijding reed het verkeer langzaam. De chauffeur van de lijnbus merkte dit vermoedelijk te laat op waardoor de aanrijding ontstond.

Diverse brandweervoertuigen, meerdere ambulances en de traumaheli kwamen ter plaatse. De vier inzittenden van de auto zijn door de brandweer en medisch personeel van het mobiel medisch team uit de auto gehaald. Zij zijn overgebracht naar het UMCG ziekenhuis in Groningen en ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten.

De passagiers in de bus zijn voor zover bekend niet gewond geraakt. Ze zijn door de busmaatschappij opgehaald en overgebracht naar hun plaats van bestemming. Hen is slachtofferhulp aangeboden. De zwaar beschadigde bus kon op eigen kracht verder rijden.

De politie en rijkswaterstaat hebben het verkeer werd via de linkerrijstrook van de A7 langs de plaats van het ongeval geleid. De verkeersongevallen analyse heeft ter plaatse een onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. De weg werd rond 20:00 weer vrijgegeven.

Video Chris Roelsma en Klaas Jan
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uA8yICwKXNM[/youtube]

112Fryslan