LEEUWARDEN – Twee personen zijn in de nacht van zaterdag op zondag gewond geraakt. Dat gebeurde bij een feest aan het Kalverdijkje, waar een conflict fors escaleerde.

De politie kreeg rond twintig over twaalf de melding dat er een vechtpartij was bij een zalencentrum aan het Kalverdijkje na een conflict wat was geëscaleerd. Er was sprake van vermoedelijk meerdere gewonden. Daarop gingen politie-eenheden en ambulances met spoed ter plaatse om hulp te verlenen en om de vechtende mensen uit elkaar te halen. Ook de traumaheli uit Eelde werd naar het Kalverdijkje gestuurd, echter werd deze afgemeld toen ze eenmaal boven Leeuwarden waren.

In ieder geval twee personen raakten zodanig gewond dat zij per ambulance naar ziekenhuizen in de omgeving zijn gebracht.

Slagwapens
In het zalencentrum was een feest gaande met tientallen bezoekers. Even na middernacht werd het feest verstoord door meerdere personen. Ze zouden slagwapens bij zich hebben gehad. Er vonden meerdere schermutselingen plaats binnen en buiten het complex. Zeker twee personen raakten daarbij dusdanig gewond, dat ze voor behandeling naar het ziekenhuis zijn overgebracht.

Melding van steekincident
Volgens de eerste melding zou er mogelijk ook sprake zijn geweest van een steekincident. De politie kan dat op dit moment niet uitsluiten, maar vooralsnog zijn er geen signalen die wijzen op een daadwerkelijk steekincident.

Twee aanhoudingen
In de omgeving van het complex werd een 23-jarige man uit Eerbeek aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het conflict. Uit het eerste onderzoek bleek dat een andere mogelijke verdachte zou zijn weggereden met een voertuig. De politie kwam dit voertuig rond 03:15 uur op het spoor op de A32 tussen Leeuwarden en Heerenveen. Daar werd een 25-jarige man uit Deventer aangehouden. Beide verdachten zitten vast en ze worden gehoord over hun aandeel bij het conflict. We sluiten niet uit dat er meer aanhoudingen gaan volgen.

De politie is langdurig bezig geweest op het Kalverdijkje, rond twee uur in de nacht was men nog bezig met het horen van getuigen. De forensische opsporing heeft ter plaatse sporenonderzoek gedaan in het zalencentrum en het parkeerterrein. Personen zouden met voorwerpen geslagen zijn en op het parkeerterrein zijn meerdere auto’s vernield.

})