KORNWERDERZAND – Vanwege een ernstig ongeval tussen vier auto’s was de A7 Afsluitdijk richting Friesland zondag urenlang afgesloten. Twee personen zijn ondanks alle hulp overleden.

Rond kwart over vier werden de hulpdiensten gealarmeerd voor het ongeval wat had plaatsgevonden op de Afsluitdijk tussen Noord-Holland en Friesland. Meerdere ambulances en politie-eenheden gingen met spoed ter plaatse voor de hulpverlening. Ook de brandweer uit zowel Friesland als Noord-Holland kwamen ter plaatse bij het ongeval. Omdat er twee personen zwaargewond zijn geraakt, kwamen twee traumahelikopters ter plaatse.

Het ging om een kop-staart ongeval tussen vier auto’s, van drie auto’s raakten inzittenden gewond. Twee personen zijn gewond geraakt en naar een ziekenhuis gebracht. De andere betrokkenen, een man en eem vrouw, overleden op de ongevalslocatie.

Vanwege de hulpverlening en het onderzoek werd de Afsluitdijk richting Friesland afgesloten. De forensische opsporing verkeer is ter plaatse gekomen om onderzoek te doen naar de toedracht van het ongeval.

Update 20:30: De politie maakt zojuist bekend dat de hulp niet meer mocht baten voor de twee zwaargewond slachtoffers. Een man en een vrouw zijn aan hun verwondingen overleden.

redactie nw