SNEEK – Vier brandweerlieden van het brandweerkorps Sneek zijn zaterdagavond lichtgewond geraakt bij een bootbrand aan de Hendrik Bulthuisweg, dit meldt brandweer Sneek op hun Facebookpagina.

De brandmelding kwam rond tien uur bij de meldkamer binnen. Bij het ter plaatse komen van de eerste brandweerauto werd al snel duidelijk dat het om een boot ging met een elektrische motor. Hierop heeft de brandweer eerst alle stroomvoorzieningen naar de boot losgekoppeld en een snelle verkenning uitgevoerd.

Aangezien er veel rook vrij kwam, maar er geen vlammen zichtbaar waren, heeft de brandweer een steen door het raam gegooid en vervolgens vanaf een afstand geblust, dit in verband met het mogelijke explosiegevaar.

Op het moment dat het mogelijke explosiegevaar leek te zijn geweken, werd de boot door vier brandweerlieden betreden. Kort daarna volgde een krachtige explosie. Door de explosie kwamen twee brandweerlieden in het water terecht, de andere twee werden tegen de reling van de boot gesmeten. Nadat de brandweerlieden in veiligheid waren gebracht is gelijk opgeschaald naar ‘grote brand’ en werd ook de traumahelikopter gealarmeerd. De brandweerlieden bleken slechts lichte verwondingen te hebben.

Andere brandweerkorpsen hebben het blussen van de boot overgenomen, van de boot bleef niet veel meer over.

Foto’s met dank aan Jan Douwe Gorter

Jan Droogsma