JOURE – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een onderzoek ingesteld naar vier branden in het centrum.

Om 00.45 uur kwam de eerste melding binnen van een containerbrand in de Midstraat. Door de brandweer werd de containerbrand geblust. Tijdens het blussen van de brand kwam er een tweede melding binnen van wederom een containerbrand in de Midstraat; dit was omstreeks 01.14 uur. Buurtbewoners konden de tweede containerbrand zelf blussen.

Om 01.15 uur kwam de melding dat er een schuurbrand zou zijn aan de Kolkstraat. Ook hier bleek een vuilcontainer met oud papier in brand te zijn gestoken. De brand sloeg over naar twee schuurtjes waardoor deze in vlammen op gingen. Doordat er asbestplaten op de schuurtjes lagen is door de brandweer het asbest-protocol in werking gezet. Het is nog niet zeker of er asbest is vrijgekomen tijdens de brand. Dit wordt nog onderzocht. Een 51-jarige inwoner van Joure deed aangifte van brandstichting.

Omstreeks 04.30 uur kwam de laatste melding van een afvalbak die in brand stond. Ook dit was opnieuw in de Midstraat. Een passerende vrachtwagenchauffeur heeft deze brand geblust waardoor inzet van de brandweer niet meer nodig was. De politie stelt een nader onderzoek in.

Heeft u iets gezien wat mogelijk in relatie kan worden gebracht met de branden dan wordt u verzocht contact op te nemen met de politie via 0900 – 8844. Wilt u liever anoniem blijven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000.

Foto’s met dank aan [url=http://www.brandweerjoure.nl/]Brandweer Joure[/url]

112Fryslan