KOOTSTERTILLE – Zaterdagavond vond een fors ongeval plaats tussen vier voertuigen op de Landyk. Vanuit de meldkamer werden verschillende hulpdiensten naar het incident gestuurd.

Twee ambulances, de traumahelikopter uit Groningen, drie brandweerkorpsen en verschillende politie-eenheden werden opgeroepen om eerste hulp te verlenen. De brandweer uit Drogeham en De Westereen kwamen ter plaatse om het ambulancebroeders te assisteren en om hand en spandiensten te verrichten. Eén slachtoffer werd door de hulpverleners uit een auto gehaald en overgebracht naar het ziekenhuis. De andere betrokkenen zijn nog kort door het ambulancepersoneel gecontroleerd. Geen van hen hoefden naar het ziekenhuis.

Het ongeval vond plaats doordat er een auto op de verkeerde weg helft kwam. Eerder die avond zagen verschillende mensen de auto al over de weg slingeren, zo meldt [url=http://www.waldnet.nl/]WaldNet[/url]. De politie heeft vermoedens dat het slachtoffer heeft gedronken. De Verkeersongevallen Analyse heeft het ongeval in kaart gebracht. Een bergingsbedrijf heeft de voertuigen geborgen.

112Fryslan