LEEUWARDEN – Een inwoner van Leeuwarden klom vrijdagmiddag in verwarde toestand het dak op en hield de gemoederen lang bezig bij ooggetuigen.

Ooggetuigen zagen de man met een mes op het dak van panden aan de Baljeestraat/Stationsweg. De getuigen vertrouwden het niet en daarom werd de politie gebeld. De eerste wagen kwam zonder spoed ter plaatse. De agenten spoeden zich naar het dak waar duidelijk werd dat de man zich niet zonder slag of stoot over zou geven. Daarom werd assistentie gevraagd.

De overige eenheden zijn snel ter plaatse en de politie weet de man op het dak in te rekenen. De hoogwerker van brandweer Leeuwarden kwam eveneens ter plaatse om de verwarde man van het dak af te halen. Zowel de handen als de enkels van de man werden geboeid. De arrestant werd met man en macht het politiebusje ingedragen waarop deze richting het politiebureau vertrok.

De politie laat niet veel los over de toestand van de man. Het gaat om een 26 jarige inwoner van Leeuwarden die na zijn aanhouding overgedragen is aan hulpverleners die de man zullen helpen. De man was zichtbaar onder invloed van drugs. Omdat er niets was vernield op het dak krijgt hij een bekeuring voor het verstoren openbare orde en het messenverbod. Verder zal er een beoordeling plaatsvinden door de GGD arts.