HEERENVEEN – Een verwarde man is donderdagochtend aangehouden nadat hij zich agressief naar agenten en omstanders gedroeg.

De verwarde man, waarvan de leeftijd en woonplaats onbekend zijn, sliep vanmorgen tegen een gevel in het centrum van Heerenveen. Toen twee agenten een kijkje kwamen nemen werd de man direct agressief en wilde zichzelf van alles aandoen. Zo sloeg hij verschillende keren met zijn hoofd tegen gevels en ramen aan.

Er werd geprobeerd de man op de grond te krijgen. Dit lukte de agenten niet alleen. Een toevallige passant die net uit het werk kwam, schoot te hulp en het drietal wist de man op de grond te krijgen. Nog steeds liet de man zich niet makkelijk in de boeien slaan. Hij probeert er van alles aan te doen om los te komen. Eenmaal geboeid begon de man wederom met zijn hoofd te slaan, ditmaal tegen de grond. Een buurtbewoner, sportschool medewerker en een medewerker van bakkerij Lenes schoten ook te hulp en samen wisten ze de man in bedwang te houden in afwachting van collega agenten.

Wanneer collega’s ter plaatse komen wordt direct met een stuk touw de benen vastgebonden. Vervolgens werd hij aan de handboeien vastgemaakt, dit zodat de man zichzelf niet nog meer kan bezeren. Echter, in de politiebus is de man nog niet klaar. In het vehikel laat hij zich op de grond vallen en slaat met zijn hoofd tegen de deur van de politiebus. De man werd met spoed naar het politiebureau in Leeuwarden geëscorteerd. Hier kan de man tot rust komen en de identiteit worden vastgesteld.