MARSUM – Op de N383, onderaan de op- en afritten van de N31, botste zondagavond een BMW met hoge snelheid op zijn voorganger. De veroorzakende bestuurder ging er vervolgens te  voet vandoor.

De automobilist kwam uit de richting van Beetgum, toen hij vlak voor de rotonde op zijn voorganger botste. Vervolgens reed hij via de vluchtheuvel door en ging tegen het verkeer in over de rotonde. Net naast de afrit vanuit Leeuwarden kwam de auto tot stilstand. Volgens getuigen was de bestuurder van de BMW verward en ging hij er te voet vandoor.

De brandweer en twee ambulances kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. De inzittenden werden ter plaatse behandeld, vervoer naar het ziekenhuis bleek niet nodig. De politie sloot de weg tussen de rotonde Rypsterdyk en de afrit af. Het verkeer werd via de ventweg omgeleid.

Ondertussen ging de politie ook op zoek naar de bestuurder van de BMW. Hij had vermoedelijk in verwarde toestand het ongeval veroorzaakt en had mogelijk dringend hulp nodig. Ook familie en vrienden van de man hielpen bij de zoektocht. Daarnaast werd ook Burgernet ingezet en ook de politiehelikopter zocht mee. De man werd later gevonden.

De afrit vanuit Leeuwarden werd tijdelijk afgesloten wegens het onderzoek van de verkeersongevallenanalyse.