LEEUWARDEN / HARLINGEN – In de avondspits zijn er diverse ongevallen gebeurd die voor de nodige files en vertraging hebben zorgd.

Rond vijf uur in de middag ging het mis op de Koningsbrug in de N31 bij Midlum/Harlingen. Een vrachtwagencombinatie verloor een grote bouwcontainer. Een automobilist kon de container, die op de rijbaan kwam, niet meer ontwijken en botste erop. Ander verkeer kon de container nog net ontwijken.

De bestuurder van de auto is door ambulancepersoneel gecontroleerd. De N31/A31 werd afgesloten vanaf de afrit Harlingen-havens. Dit zorgde voor een flinke verkeersopstopping in en rondom Harlingen. Na de berging kon de weg om 18:00 uur weer open.

Rond 17:30 uur werden de hulpdiensten opgeroepen om met spoed naar de Mac Donalds Leeuwarden Wirdumerdijk te gaan, ter hoogte daarvan zouden meerdere auto’s op elkaar gebotst zijn. Het bleek echter te gaan om de Van Harinxmabrug nabij Mac Donalds Goutum.

Drie auto’s die de stad uit reden kwamen met elkaar in botsing net voor de Van Harinxmabrug. Vermoedelijk heeft een bestuurder te laat opgemerkt dat het verkeer tot stilstand kwam. De voorste auto is door de klap bij een andere auto opgebotst. Veel viel er voor de hulpdiensten niet te doen, de brandweer heeft even voor verlichting gezorgd. De medewerker van de solo-ambulance kon ondertussen de betrokken personen controleren. Niemand bleek gewond te zijn geraakt.

Één van de rijbanen was door het ongeval gestremd en de andere rijbaan was ook niet volledig beschikbaar. Verkeer moest daarom deels door de berm heen. Het verkeer ondervond hier dan ook flink hinder door. De drie betrokken auto’s zijn allemaal door de berger afgesleept.

Bauke van der Veen