FRIESLAND – In de gehele provincie zijn dinsdagochtend ongevallen gebeurd door het winterweer wat ook mooie plaatjes opleverde.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Vannacht om 5.20 raakte een auto te water aan de Genierswei in Berlikum, hierbij moesten alle hulpdiensten uitrukken, maar toen later bleek dat de personen zelf uit het voertuig waren gekomen was de inzet van de brandweer Leeuwarden Harlingen en Menaldum niet meer nodig.

Vanmorgen om 7.39 vond er een ongeval plaats tussen een vrachtwagen en een personenauto op de Hillemaweg in Burgum. De brandweer van Bergum kwam ter plaatse om de deur van het voertuig te verwijderen, zodoende kon de bestuurster van de auto het voertuig verlaten.

Op de A7 bij Bolsward heeft een vrachtauto vanmorgen betonblokken verloren, dezen kwamen op het wegdek terecht. Vervolgens raakte de vrachtwagen in een slip en kantelde. De weg is voor een gedeelte afgesloten voor het verkeer.

Bij Terwispel raakt een auto van de weg en ontstond er een file van ongeveer 5 km omdat het verkeer tijdelijk over 1 rijbaan moest. Op de A32 tussen Reduzum en Wirdum stond ook een file.

Op meerdere plekken in de provincie waren ongevallen met alleen blikschade.

Voor zover bekend zijn er geen mensen ernstig gewond geraakt.

Heeft u foto’s van ongevallen kunt u ze gerust opsturen naar [email protected]

112Fryslan