LEEUWARDEN – Zaterdagavond moest de brandweer Leeuwarden een aantal keer uitrukken voor buitenbrandjes.

Na de uitschakeling van Nederland door Rusland in het EK is op verschillende plaatsen rotzooi in brand gestoken. Rond half 12 werd op de Nieuw Amsterdamstraat een voertuigbrand gemeld, de brandweer komt met spoed ter plaatse maar ter plaatse bleek er een afvalbak in brand te hebben gestaan en dat hebben de mensen zelf geblust. Omwonenden zagen vlammen tussen auto’s en dachten dat er een auto in brand stond en hebben daarom de brandweer gewaarschuwd. Ook komt de politie ter plaatse, maar de hulpdiensten konden al vrij snel weer inrukken.

Ongeveer 20 minuten later werd er een buitenbrand gemeld aan de Franklinstraat/Zuidvliet hier hadden mensen op een parkeerplaats een bultje met rotzooi in brand gestoken. De brandweer werd hiervoor gealarmeerd maar kwam niet ter plaatse, omdat de politie eerder had gemeld dat het vuur om half 1 uit moest zijn.

Na ongeveer een half uur later, 00.18 kwam er opnieuw een melding van een buitenbrand aan De Ruyterweg. Na een paar minuten werd de brandweer weer afgemeld en hoefde dus niet uit te rukken.

Om 1.20 werd opnieuw de brandweer opgepiept voor een buitenbrand. Ditkeer was het raak op de Prof. MR. P.S. Gebrandyweg, hier stond een bankstel in de brand. De blusgroep van post noord heeft het brandje geblust.

112Fryslan

})