DRACHTEN/LAUWERSOOG -De politie onderzoekt de vermissing van de 48-jarige Adolf Mud.

De heer Mud wordt sinds zaterdag 6 februari vermist. Hij verliet die dag zijn woning in Drachten en vertrok met zijn auto. De auto van de man werd dinsdagochtend 9 februari aangetroffen in het Lauwersmeergebied.

Die zelfde dag werd in het gebied gezocht door medewerkers van de politie, Marechaussee, Landmacht en Staatsbosbeheer. Bij deze zoektocht werden ook speurhonden ingezet. De heer Mud werd niet gevonden.

Woensdag werd door de Mobiele Eenheid wederom naar de man gezocht, wederom zonder resultaat. Ook zou er een helikopter assisteren bij de zoektocht. Vanwege slechte weersomstandigheden kon deze echter niet vliegen.


Signalement:

· Leeftijd 48 jaar
· Lengte 1.87
· Kort grijs, stekeltjeshaar
· Grijs-blauwe ogen
. Draagt bril met bronskleurig montuur
· Driekwart wollen jas
· Donkerblauwe gebreide trui met donkerrode – en witte verticale strepen
· Blauwe spijkerbroek
· Donkerblauwe schoenen met klitteband
· Droeg een Pashminasjaal van katoen met franjes

De politie wil graag in contact komen met mensen die meer informatie hebben over de vermissing van de heer Adolf Mud of die weten waar hij nu is.

Uw tip
Heeft u informatie over bovenstaande zaak, neem dan contact op met de politie op het telefoonnummer 0900-8844. Ook kunt u gebruik maken van het emailformulier. Vermeld hierbij het BVH-nummer.

Uw informatie wordt vertrouwelijk behandeld. Wilt u toch liever anoniem blijven neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem op het telefoonnummer 0800-7000.

112Fryslan

})