GROU – De politie heeft geen aanwijzingen dat de 17-jarige Florine Timmer uit Utrecht slachtoffer is van een misdrijf.

Het lichaam van het vermiste meisje werd donderdagavond rond half acht gevonden in de Hellingshaven in Grou. Ze was spoorloos nadat ze in de nacht van woensdag op donderdag in Grou op stap was geweest.

Het lichaam van de 17-jarige werd door sonarapparatuur vlakbij de ingang van de haven getraceerd. Ze was door een getuige de voorgaande nacht ook voor het laatst bij die haven gezien. Haar identiteit werd donderdagavond laat vastgesteld.

Het is voor de politie nog niet duidelijk hoe ze in het water is gevallen. Het meisje was onderweg naar de zeilboot aan de Meersweg waar ze verbleef. Vermoedelijk heeft de uit Utrecht afkomstige 17-jarige zich in de locatie vergist en is in het donker in het water beland. Indicaties voor een misdrijf heeft de politie niet.

De politie probeert nog te achterhalen hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Oproepen donderdag via de social media en de pers naar getuigen heeft geen concrete informatie opgeleverd.

Bron: [url=http://www.politie.nl/nieuws/2013/augustus/9/01-politie-gaat-uit-van-ongeluk-bij-verdrinking-grou.html]Politie.nl[/url]

112Fryslan