HOLWERD – Op de Ljouwerterdyk – N357 is woensdagavond een verkeersregelaar aangereden door een automobilist.

Het incident vond plaats tussen de rotonde en de afslag met de Hemmingawei. De verkeersregelaar stond ter hoogte van de rotonde, toen een automobilist de Ljouwerterdyk – N357 op wou rijden. Omdat de weg vanwege werkzaamheden afgesloten was, werd de automobilist door de verkeersregelaar tegengehouden. De bestuurder kon zich hier niet in vinden, en reed op de verkeersregelaar in. De verkeersregelaar kwam op de motorkap terecht, en werd tot aan de afslag Hemmingawei meegesleurd.

Toen de auto afremde kon de verkeersregelaar van het voertuig afkomen, en zijn collega’s waarschuwen. De automobilist heeft vervolgens de afzetting aan de kant geschoven en het hazenpad genomen. Twee collega’s van de verkeersregelaar hebben de man tot aan zijn woning in Blije gevolgd, waarna hij daar aangehouden kon worden. De man werd vervolgens door de twee collega’s aan de politie overgedragen.

De verkeersregelaar is door het ambulancepersoneel ter plekke onderzocht, maar bleek verder met de schrik zijn vrij gekomen.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=WOKk00WY_O8&feature=youtu.be[/youtube]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan