MARSUM – De berging van de zondagochtend gekantelde melkwagen heeft in de middag voor enige verkeershinder gezorgd omdat de toerit A31/N31 richting Leeuwarden werd afgesloten.

De melkwagen kantelde zondagochtend toen de chauffeur mogelijk onwel werd, zie ons eerdere item: Melkwagen gekanteld op N383 bij Marsum; duizenden liters melk op de weg

Vanwege de berging en opruimwerkzaamheden werd een deel van de rotonde afgesloten en later ook de oprit/toerit. Vele liters melk waren een slootje ingestroomd, dit werd met twee tankwagens leeggepompt om de melk op te ruimen. Dit werd gedaan vanaf de oprit. Ook de melkwagen is grotendeels leeggepompt met deze tankwagens.

FC Nienhuis werd ingeschakeld om de N383 Westergoawei af te sluiten vanaf de rotonde met de afrit vanuit Leeuwarden. Verkeer wat de afrit van de A31 uit de richting Harlingen nam, werd tegengesteld over de rotonde gestuurd. Verkeer wat richting Leeuwarden wou moest omrijden.

Berger Betten heeft met zwaar materieel de vrachtwagencombinatie geladen met melk weer op zijn wielen kunnen trekken. Het ongeval gebeurde rond kwart voor elf in de ochtend, rond twee uur in de middag stond de wagen weer op zijn wielen. De bergings en opruimwerkzaamheden zullen waarschijnlijk nog enige tijd in beslag gaan nemen.