LEEUWARDEN – Door een aanrijding met een persoon ontstond woensdagmiddag enige chaos op de wegen rondom het centrum. Een persoon is zwaargewond geraakt.

Rond vijf uur kwam er een trein in aanrijding met een persoon op de spoorwegovergang op de Oostergoweg. Hulpdiensten waaronder brandweer en ambulance ging met spoed ter plaatse voor de hulpverlening. Een persoon is zwaargewond naar het MCL gebracht. Over de oorzaak is bij ons niets bekend.

De aanrijding zorgde voor een grote verkeerschaos in Leeuwarden, waarbij meerdere wegen vastliepen. De gehele Oostergoweg werd door de politie afgesloten. Doordat de trein op de overgang van de Oostergoweg bleef staan, bleven de spoorbomen van de Schrans ook dicht. Hier zijn vermoedelijk meerdere personen onder de spoorbomen heen gelopen, waarop de politie de overgang afsloot.
Ook de overweg van Achter De Hoven bleef dicht, hier ging verkeer zelfstandig slalommend langs de spoorbomen.

De trein is later zelfstandig terug naar het station gereden waar de passagiers uit konden stappen. Hierop kon het spoor weer vrijgegeven  worden. Rond kwart over zes hervatte Arriva de dienstregeling voor de trein naar Groningen.

Bauke van der Veen