LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag vier inwoners van Leeuwarden aangehouden.

Ze worden verdacht van betrokkenheid bij het plegen van een overval op een mobiel goudwisselkantoor op de Keidam en voor poging tot doodslag.
De politie kwam de verdachten op het spoor via getuigenverklaringen en anonieme tips. De mannen worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een overval die donderdagmiddag om 16.55 uur plaatsvond op de Keidam in de wijk Bilgaard ter hoogte van bibliotheek.

Tijdens de overval werd een medewerker van dit mobiel goudwisselkantoor, een 28-jarige inwoner van Rotterdam, door een onbekende man met een vuurwapen beschoten waarbij het slachtoffer gewond raakte. De dader, een man met een getinte huidskleur van ongeveer 20 jaar, die een bivakmuts en een donker/zwart gekleurde spijkerbroek droeg, eiste geld en schoot vervolgens het slachtoffer neer. Daarna rende hij richting de flats weg in verdween in de wijk. Het is onbekend of de man buit heeft gemaakt. De tactische recherche en forensische opsporing stelden op de plaats delict een onderzoek in. Daarnaast werd er door agenten een buurtonderzoek gehouden en werd tevens Burgernet ingezet.

Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis en verkeert buiten levensgevaar. De politie is op zoek naar getuigen of mensen die anderszins informatie hebben over de overval. De politie is vooral geïnteresseerd in informatie over , wat er voor, tijdens en na de overval heeft plaatsgevonden. U kunt de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

112Fryslan