Verdachte aangehouden na woningbrand in Leeuwarden

LEEUWARDEN – In een woning aan de Johannes Semsstraat heeft in de nacht naar woensdag een forse brand gewoed. Een persoon is later aangehouden.

De melding kwam rond half twee bij de brandweer binnen, waarna twee tankautospuiten en een hoogwerker uitrukten. Omdat niet duidelijk was of er nog mensen binnen waren, werd er opgeschaald naar middelbrand.

Bij aankomst bleek er een felle binnenbrand te woeden, waarbij veel rookontwikkeling vrijkwam. De brandweer heeft met een binnenaanval en vanuit de hoogwerker het vuur binnen een kwartier onder controle gekregen. In de woning was gelukkig niemand meer aanwezig.

Na diverse controles en nabluswerkzaamheden, kon de brandweer inpakken. Niemand raakte gewond. De oorzaak is onduidelijk. De woning raakte fors beschadigd door de brand, stichting Salvage zal de bewoners helpen bij het afhandelen van de schade.

Omdat er sprake was van brandstichting werd een 49-jarige Leeuwarder woensdagochtend omstreeks 10.00 uur aangehouden in de binnenstad. Hij werd buiten heterdaad aangehouden omdat hij ten tijde van de brand niet meer in of rondom de woning was.

Foto’s: DitisFryslân.nl

Redactie