LEEUWARDEN / FEANWALDEN – Dinsdagmiddag vond er een straatroof en een poging tot straatroof plaats in Leeuwarden en Feanwâlden. In beide gevallen ging het om een GSM.

Rond 12.00 uur kregen agenten de melding dat er zojuist een straatroof van een GSM had plaatsgevonden op de hoek Tesselschadestraat met de Westersingel te Leeuwarden. De verdachte had bij een 50-jarige inwoonster van Leeuwarden met kracht het toestel uit haar handen getrokken.

De verdachte rende daarna weg in de richting van de Sophialaan, het signalement van deze verdachte werd middels een Burgernet actie uitgegeven, echter kwam hier helaas geen respons op en ook de politie troffen de verdachte niet meer aan.

Rond 14.00 uur kregen de agenten van politie Noord-Oost Fryslan de melding dat er zojuist een poging straatroof, van een GSM, had plaatsgevonden op de Juliusstrjitte te Feanwâlden. De collega’s waren in de buurt van de melding en de verdachte kon kort hierna aangehouden worden voor de poging straatroof.

Een agent van politie Leeuwarden hoorde dat het signalement van de verdachte overeenkwam met de verdachte van de straatroof in Leeuwarden en gaf dit door via de portofoon aan de agenten in Feanwâlden.

Tijdens de fouillering van de verdachte, een 21-jarige inwoner uit Polen, bleek dat hij de gestolen GSM uit Leeuwarden bij zich droeg. De verdachte is ingesloten en de politie heeft beide straatroven in onderzoek.

Redactie