DOKKUM – Door flinke regenval na een wolkbreuk boven Dokkum zijn zaterdag veel straten in de stad blank komen te staan. Doordat de straten onder water waren gelopen moest de brandweer op verschillende plaatsen in actie komen.

Rond kwart voor vier kwam de eerste melding binnen en werden de brandweervrijwilligers naar de Altenastreek gestuurd. Door de vele regen was deze straat ook blank komen te staan en werd de brandweer gevraagd om het water bij de huizen weg te pompen. Vervolgens kreeg men via het interne C2000 kanaal nog veel andere meldingen binnen en is het korps met een tweede tankautospuit op pad gegaan om de meldingen af te handelen.

In de wijk Hoedemakerspolder is de brandweer ook ter plaatse gekomen om het water in de ondergelopen straten weg te pompen. Omdat er extreem veel water was gevallen, heeft de brandweer ter assistentie tractoren met lege giertanks gevraagd. Op het moment dat de tractoren net waren gearriveerd, kregen de brandweerlieden van Dokkum alweer een vervolgmelding.

Met de tweede tankautospuit werd het korps met spoed naar de bedrijventerrein Betterwird gestuurd. Bij het stroomverdeelstation leek het even spannend te worden, omdat het water al naar binnen was gekomen en naar de stroomkabels dreigde te vloeien. De brandweer heeft direct actie ondernomen en het water uit het gebouw gepompt. Om het water zo snel mogelijk het gebouw uit te krijgen, werd een extra tankautospuit opgeroepen.

Over de gehele middag gezien hebben veel mensen in de verschillende wijken last gehad van het vele water. Ook de brandweer heeft binnen en buiten het centrum veel meldingen ontvangen en afgehandeld.

Ate Atema