SPANNENBURG – Een grote zoekactie is donderdagmiddag opgezet nadat een aanvaring had plaatsgevonden tussen een plezierjacht en een binnenvaartschip.

Tegen half twee kwamen de eerste meldingen bij de meldkamer binnen. De meldkamer schaalde groot op en stuurde meerdere duikteams en een groep oppervlakteredders naar de locatie. Meerdere personen bleken overboord te zijn geslagen. De eerste personen waren bij aankomst van de hulpdiensten al uit het water.

Het plezierjacht zonk na de aanvaring naar de bodem. Volgens de politie zouden er nog vermisten zijn. Brandweerduikers maken zoekslagen onder water. Eén persoon is ernstig gewond geraakt.

Uiteindelijk zijn er circa 14 personen uit het water gered. Ook de vermiste persoon is gevonden en per traumaheli naar het UMCG gebracht. Twee anderen raakten gewond en zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ook twee kinderen zijn uit voorzorg voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Update 18:50
Een 81-jarige vrouw is donderdagavond overleden na een aanvaring op het Prinses Margrietkanaal bij Tjerkgaast. Twee andere personen raakten gewond, twee kinderen werden voor controle naar een ziekenhuis gebracht. De uit Duitsland afkomstige slachtoffers zaten met nog elf familieleden in een sloep die iets voor half twee op het kanaal door een vrachtschip werd overvaren.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PmRiKKBUceA[/youtube]

112Fryslan

})