LEEUWARDEN – Donderdagavond vond het evenement The Passion plaats in de stad. Politie en gemeente hadden vele zichtbare en onzichtbare veiligheidsmaatregelen genomen.

De route van de Processie werd om 20:00 uur al afgesloten, ongeveer een half uur later begon de lange tocht van het Cambuur stadion.  Via de Coopmansstraat, Ruyterweg, Vredeman de Vriesstraat, Emmakade ging de processie langs de Blokhuispoort en het Beursplein naar het Zaailand. Langs de route hadden politie wagens en auto’s van de gemeente straten afgesloten. Op sommige punten lagen zelfs betonblokken. De politiewagens die werden ingezet van het merk VW en type Touareg zijn gepantserde wagens.

Ook de omgeving van het evenement op het Wilhelminaplein was goed beveiligd. Alle toegangswegen waren geblokkeerd met betonblokken, auto’s en vrachtwagens van de gemeente. Er was veel politie op de been, zowel zichtbaar als onzichtbaar.

Burgemeester Ferd Crone sprak na afloop van The Passion over een ontspannen sfeer in de stad. Het evenement is zonder problemen en incidenten verlopen. De beveiliging was blij met de alerte mensen die geregeld mogelijk verdachte situaties hebben gemeld.

Voor een foto verslag van het evenement zelf kunt u kijken op Leeuwardernet.nl:

http://www.leeuwardernet.nl/46950/the-passion-2017-leeuwarden-zeer-succesvol/