LEEUWARDEN – Zaterdagavond vond de berging plaats van de heftruck die de nacht ervoor op een boot terecht was gekomen in de Prinsentuin. De berging trok tientallen toeschouwers.

In de nacht van vrijdag op zaterdag kwam rond drie uur een onbemande heftruck op een bootje terecht: Heftruck rolt achteruit op boot met slapende mensen in Prinsentuin De complexe bergingsoperatie kon pas in de loop van zaterdagavond beginnen en trok een hoop publiek.

Omdat het vanaf de vaste wal een lastige plek was, werd gekozen voor een kraan op een ponton. De combinatie is vanuit Burgum lang onderweg geweest en had moeite om door de Vrouwenpoortsbrug te komen. Een spudpaal stak teveel uit en moest eerst worden gedemonteerd. Rond acht uur in de avond lag de combinatie eindelijk op de plek van het ongeval. De heftruck kon al snel uit het water getakeld worden en op een dieplader worden geladen. Het bootje is later op de avond ook uit het water gehaald en op het ponton geladen.

De PW10 van provinciale waterstaten hield het scheepvaartverkeer tegen en hield toezicht. Medewerkers van de handhaving waren ook ter plaatse om toezicht te houden.