LEEUWARDEN – Een winkel van de Primera aan het Cambuurplein in Leeuwarden heeft vannacht veel schade opgelopen door een ramkraak. Inbrekers zijn met een auto tegen de pui van de winkel gereden waardoor ze een deur en een rolluik eruit reden.

Bij de ramkraak zijn sigaretten en shag buit gemaakt. De daders zijn er vervolgens met de auto vandoor gegaan. Volgens aanwezigen is het voertuig tot stilstand gekomen in een fontein op een rotonde in de Leeuwarder Vrijheidswijk. In deze omgeving zijn twee verdachten door de politie zijn aangehouden, het gaat om een 18-jarige Leeuwarder en een minderjarige Leeuwarder.

De politie heeft in en om de winkel onderzoek gedaan en is nog bezig met een buurtonderzoek. Een bouwbedrijf is aanwezig om de schade te herstellen, de houten plaat op de deur is overigens van een inbraak die vorige week plaatsvond. Opvallend is dat er ijzeren rekjes voor de winkel staan waar fietsen tegenaan gezet kunnen worden, de ramkrakers hadden daardoor slechts een paar meter aan ruimte.

Redactie