GORREDIJK – Dinsdagmiddag liep een bedrijfsverzamelgebouw aan de Kolk veel schade op door een grote uitslaande brand. De eerste melding kwam rond half vijf binnen.

Vanwege de omvang van het pand en omdat het niet duidelijk was wat er precies in brand stond, werd er al snel opgeschaald naar middel brand. Ook was het niet direct duidelijk of er personen aanwezig waren in het pand. Omdat er veel zwarte rookontwikkeling was, werd er opgeschaald naar grote brand om een derde tankautospuit ter plaatse te krijgen. Ook ene hoogwerker en het groot watertransport werden ingezet om het helpen bij de brandbestrijding.

Onder andere brandweer Gorredijk, Drachten, Jubbega Beetsterzwaag en Akkrum kwamen ter plaatse om de brand te bestrijden. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. Rond zes uur in de avond melde de brandweer dat de vuurhaard gevonden was en de brand onder controle was. De brand is wel overgeslagen naar andere gedeeltes in het pand waaronder het dak. De brandweer verrichte sloopwerkzaamheden om goed bij de brand te kunnen komen en af te blussen.

Rond half zeven konden de eerste brandweer eenheden retour naar de kazerne. De brandweer verwachtte nog wel enige tijd bezig te zijn met het nablussen.  Er is niemand gewond geraakt bij de brand.

Foto’s Henk Stoelwinder

Redactie