Veel schade door gladde wegen

FRYSLÂN – De hulpdiensten zijn vrijdagochtend en middag druk bezig geweest met verschillende ongevallen door de gladheid.

Op de Heerenweg in Ouwsterhaule werd s’ochtends een ongeval gemeld voor de brandweer van Joure. Als de blusploeg ter plaatse komt, blijken de personen allemaal al uit de auto te zijn en kan de tankautospuit weer retour.

Op de A6 komen ze nog een ongeval tegen. De manschappen beveiligen het ongeval en constateren een persoon met pijnklachten. Daarop werd een ambulance gealarmeerd. Na een tijd keert de tankautospuit dan terug naar de kazerne.

Verder werden in de provincie meerdere ongevallen gemeld, waarbij auto’s van de weg raakten en in een sloot belandden.

Op de weg tussen Leeuwarden en Marssum werd in de middag nog een ongeval gemeld. Aanvankelijk moesten de korpsen van Marssum en Menaldum uitrukken naar de A31 tussen Dronrijp en Marssum, maar dit bleek dus niet de goede locatie. De brandweer hoefde uiteindelijk ook niet te assisteren.

Een brandweerchauffeur van Hallum kwam het ongeval tegen en meldde dit bij de alarmcentrale. Deze heeft gezorgd dat de politie de weg afsloot en er een ambulance ter plaatse kwam voor de bestuurster.

[url=http://www.brandweerjoure.nl]Brandweer Joure[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan