LEEUWARDEN – Een dronken automobilist heeft zaterdagmiddag een spoor van vernieling achtergelaten in de omgeving Vrijheidswijk.

Nabij de rotonde Goudenregenstraat reed de automobilist een lantaarnpaal plat op de ventweg Gerbrandyweg. De lantaarnpaal klapte omver en raakte een geparkeerde auto, hiervan sneuvelde het achterraam. De man reed met de lantaarnpaal onder de auto door de berm heen de weg op. Een stuk verder op de Gerbrandyweg reed hij via de berm het fietspad op.

Via de Verzetsstraat en enkele andere straten belandde de auto uiteindelijk op de rotonde met de Canadezenlaan waar hij tot stilstand kwam door koelvloeistof lekkage. De vrijwillige brandweer van Post Noord kwamen op dat moment toevallig langs. Zij hebben in afwachting van de politie een afzetting gemaakt.

De automobilist ging er vandoor maar kon door de politie in de buurt aangehouden worden. De VOA van de politie heeft alle sporen op de foto gezet voor het onderzoek. Berger Theo Faber heeft de zwaar beschadigde auto afgesleept.

112Fryslan