Voorpagina > Veel schade door brand tuinhuisje; kat overleden
Brandweer Nieuws Zuid-Oost

Veel schade door brand tuinhuisje; kat overleden

Veel schade door brand tuinhuisje; kat overleden

MILDAM – Donderdagochtend is er veel schade ontstaan aan een woning door brand in een tuinhuisje. Een konijn kon worden gered, een kat kwam om.

Om half zes werd de brandweer van Nieuwehorne opgeroepen voor de melding van een woningbrand aan de Molenlaan. Omdat er gemeld werd dat er nog mensen in de woning waren, werd er opgeschaald naar middelbrand. Ook stond er een LPG tank dicht bij de brand. Brandweer Heerenveen kwam met een tweede tankautospuit en een hoogwerker ter plaatse.

Tijdens het aanrijden kon de meldkamer al melden dat de vijf bewoners, twee volwassenen en drie kinderen, tijdig uit de woning waren gekomen. Dit dankzij een alerte buurman, deze gooide een raam in en begon te schreeuwen om de slapende bewoners wakker te maken.

Bij aankomst stond er een tuinhuisje en een aanbouw van de woning in lichterlaaie, ook was het vuur overgeslagen naar de bijkeuken. Door het forceren van de voordeur kon de brandweer het vuur in de hal tegenhouden. De LPG tank werd in een nabijgelegen sloot gegooid om te koelen. Vervolgens konden de brandweerlieden voor en achter de woning blussen.

Het tuinhuisje, de aanbouw en bijkeuken kunnen als verloren worden beschouwd, de rest van de woning heeft veel water- en rookschade opgelopen. Helaas kwam de hulp voor een kat te laat, wel werd een konijn gered. Om negen uur was de brandweer klaar met nablussen en terug op de kazerne.

Rond half twee in de middag ging de pieper van brandweer Nieuwehorne opnieuw. De bewoners zagen dat het weer wat begon te smeulen. De brandweer heeft de smeulende resten nageblust.

Foto’s: Facebook Brandweer Nieuwehorne

Over de fotograaf

Redactie 112fryslan