KOLLUMERZWAAG – Aan de D. Wiersmastrjitte heeft zondag aan het eind van de middag het dak van een woning forse schade opgelopen door een korte maar flinke brand.

Omstreeks vijf uur kwam de melding als schoorsteenbrand binnen en werden zowel de blusgroep van De Westereen als de hoogwerker uit Dokkum gealarmeerd. Kort daarna werd uit voorzorg al gauw opgeschaald naar ‘middel-brand’ en werd het korps van Buitenpost met een extra tankautospuit opgeroepen.

Bij aankomst van het eerste brandweervoertuig werd duidelijk dat het om uitslaande brand in het dak van de woning ging. De brandweer zette direct de bestrijding van het vuur in en wist door het snelle optreden de vlammen te doven. Daardoor werd het grootste gedeelte van de brand snel geblust.

Met behulp van de hoogwerker werd een controle uitgevoerd en daarbij werden nog enkele sloopwerkzaamheden verricht. Ten tijde van de brand was er niemand in de woning aanwezig en raakte er verder niemand gewond.

Wel heeft de woning forse rook en waterschade opgelopen. Stichting Salvage is op de hoogte gebracht om de bewoner bij de staan voor de afhandeling van de brand.

Ate Atema