LAUWERSOOG – Bij een visbedrijf op de haven van Lauwersoog heeft in de nacht zaterdag op zondag een grote brand gewoed. Iets voor half vier werd de brand door twee voorbijrijdende beveiligers ontdekt. De beveiligers belden direct het alarmnummer 1-1-2 en melden dat het om een uitslaande brand ging.

Omdat de brand uitslaand was werd er bij de eerste melding al direct opgeschaald naar middelbrand en werden de korpsen van Anjum en Zoutkamp opgeroepen. Daarnaast werden later de hoogwerker uit Dokkum en het groot watertransport uit Zuidhorn ook ter assistentie opgeroepen.

De brandweerkorpsen uit Anjum en Zoutkamp waren snel ter plaatse en hebben direct de blussing ingezet. Omdat de brandweer uitbreidingsgevaar wilde voorkomen werd er uit voorzorg opgeschaald naar grote brand waardoor er nog een extra tankautospuit uit Wehe-den Hoorn werd opgeroepen.

De brandweer had door middel van de blussing de brand snel onder controle en kon uitbreidingsgevaar voorkomen. Helaas kon de brandweer niet voorkomen dat de loods van het visbedrijf forse schade opliep door de brand.

De brandweer van Zoutkamp en de hoogwerker uit Dokkum zijn langer ter plaatse gebleven voor het nablussen van de brand.

Ate Atema