LEMMER – Bij een korte maar felle brand in een opslaggedeelte van restaurant de Brekken aan de Brekkenweg is dinsdagochtend veel schade ontstaan.

Rond kwart over vijf fietste een getuige ter hoogte van winkelcentrum Verlaet toen hij een sterke brandlucht rook. De getuige ging hierna op onderzoek uit door de geur van brandlucht in westelijke richting te volgen. Na enkele minuten was de getuige bij restaurant de Brekken waarna duidelijk werd dat er brand bij het restaurant was. Hierop heeft de getuige de hulpdiensten gealarmeerd.

Bij de brand kwam in eerste instantie veel rook vrij, de brand was echter snel onder controle. Aangezien niet helemaal viel uit te sluiten dat er nog iemand binnen was werden enkele ramen ingegooid en werd een korte verkenning gedaan. In het pand bleek echter niemand meer aanwezig te zijn.

De brand woedde aan de achterkant van het gebouw, vermoedelijk in het wasgedeelte. Het is onduidelijk hoe de brand kon ontstaan. Stichting Salvage kwam ter plaatse om de schade te inventariseren.

Jan Droogsma