ENGWIERUM – In de haven aan de Sylsterwei, net voor de sluizen van de Dokkumer Nieuwe Zijlen, is maandag rond middernacht brand ontstaan op een schip. Bij de brand kwam veel rook vrij.

Omstreeks kwart voor twaalf werd er melding gemaakt van een scheepsbrand. De brandweer van Kollum werd gealarmeerd en naar het opgegeven adres gestuurd. Omdat niet duidelijk was of de boot vanaf de vaste wal bereikbaar zou zijn, werd opgeschaald naar het sein middel-brand en werd het brandweerkorps van Anjum gealarmeerd. Tevens werd er een blusboot vanuit Zoutkamp meegestuurd.

Bij aankomst van de brandweer werd duidelijk dat er veel rookontwikkeling vrijkwam vanaf een 25 meter lang schip. Enkele brandweerlieden zijn het schip opgeklommen om de brandhaard op te zoeken. Ook werd de blusboot ter water gelaten om vanaf de waterkant de brand te bestrijden. Het brandweerkorps van Anjum hoefde niet ingezet te worden en kon vrij snel na aankomst terugkeren naar de kazerne.

Tijdens de bluswerkzaamheden waren er zo nu en dan vlammen zichtbaar, maar dit werd snel door de brandweer gedoofd. Ook de brandhaard was snel gevonden en daardoor was de brand vrij vlot onder controle. Wat de exacte oorzaak van de brand is geweest, is onduidelijk.

Ate Atema