OUDEGA (Sm.) – In een vrijstaande woning aan de Sanbuorren is zondagmiddag brand uitgebroken, de brandweer schaalde hier voor op naar het sein middel-brand.

De eerste melding kwam net na twaalf uur in de middag binnen en werd al in korte tijd opgeschaald naar middel-brand. De brandweer van Oudega en Burgum gingen met spoed ter plaatse. Ook werd vanuit Drachten een hoogwerker meegestuurd om te assisteren bij de brand. Om voldoende watercapaciteit ter plaatse te hebben werd ook een watertank uit Burgum en nog een derde tankautospuit uit Drachten ter plaatse gestuurd.

Van afstand was de rook al goed zichtbaar. Bij aankomst heeft de brandweer direct ingezet op het voorkomen van overslag naar naastgelegen panden. Door het snelle optreden was de brand snel onder controle en kon een uitslaande brand voorkomen worden. Bij de brand zijn geen slachtoffers gevallen. Ondanks de inzet van de brandweer, is de schade aan de woning wel groot. Stichting Salvage is ingeschakeld en zal de bewoners ondersteunen bij de afhandeling van de schade.