Veel rook bij brand in twee-onder-één kap woning

NIJEHOLTPADE – Bij een woningbrand aan de Kerkweg in Nijeholtpade kwam in de nacht van zaterdag op zondag veel rook vrij. De brand was ontstaan in, vermoedelijk, de keuken van een twee-onder-een kap woning.

Toen de melding gedaan werd richting de brandweer was het niet zeker of er nog personen in het pand aanwezig waren. Hierom is uit voorzorg opgeschaald naar het sein middel brand waarom, naast de brandweer van Oldeberkoop, ook die van Noordwolde ter plaatse kwam. Eveneens werd er een ambulance ter plaatse gestuurd.

Bij aankomst zijn de brandweerlieden direct de woning in gegaan en hebben zij deze doorzocht. Hierbij hebben zij niemand aangetroffen. De brand in de keuken liet zich snel blussen, wel kwam er veel rook vrij. Door de brandweer werd dit met een grote ventilator uit de woning geblazen. Hierdoor kwam de straat vol met rook te staan.

Hoe de brand kon ontstaan en wat er precies heeft gebrand is niet bekend. Omstreeks 02:00 uur kon de brandweer het sein brand meester geven. Stichting Salvage zal worden ingeschakeld om de bewoners bij te staan in de afhandeling van de brand.