FRYSLAN – De hulpdiensten hebben het druk tijdens de vrijdagavondspits met de vele ongevallen die ontstaan door de sneeuwval in de provincie.

In Witmarsum, Franeker, Sint Jacobiparochie en Feanwalden raakten voertuigen te water. De brandweer die gealarmeerd werd, met onder andere duikers, werd voor alle meldingen afgemeld.

Op diverse andere plaatsen gebeurden ook ongevallen door gladheid, ambulance en politie gingen met spoed naar onder andere Ingelum, Witmarsum, Leeuwarden, Sneek en Garyp. Of er mensen gewond zijn geraakt bij de ongevallen, is bij ons niet bekend. Op de N31 bij Garyp was een auto in de berm terecht gekomen, niemand raakte gewond.

Foto’s 1 t/m 4 Busje te water op de Van Aylvaweg in Witmarsum. Busje rechtdoor op t-splitsing, niemand gewond.

Foto’s 5 t/m 7 Busje te water Middelweg West Sint Jacobi Parochie. Geen gewonden. Foto’s Ytzen

Het KNMI heeft code geel afgegeven voor de provincie. Arriva heeft besloten alle bussen van de weg te halen omdat het te gevaarlijk is om nog door te rijden. Als u niet de weg op hoeft is het advies om niet op pad te gaan. De hulpdiensten en bergers hebben het erg druk met de diverse ongevallen, de brandweer waarschuwt voor verraderlijke gladheid.

UPDATE
In Franeker kwamen twee bussen met elkaar in aanraking. Meerdere ramen van de bussen sneuvelden hierdoor. Een berger is ter plaatse gekomen om in ieder geval 1 van de bussen te bergen. Foto;s Natalie Meijer – Franekeractueel.nl

Foto’s 12 t/m 15 Ongeval op de A7 bij Drachten. Foto’s Willem Veenstra

Redactie