Voorpagina > Veel ongevallen door plotselinge gladheid
2. Gemeente Leeuwarden E.O.

Veel ongevallen door plotselinge gladheid

Veel ongevallen door plotselinge gladheid

NOORD-NEDERLAND – De politie heeft maandagochtend tussen half zeven en negen uur tientallen aanrijdingen in Noord-Nederland afgehandeld.

Door de gladheid vonden diverse aanrijdingen plaats, veelal met blikschade. Alleen in Eastermar raakte een automobiliste zwaar gewond. De plotseling opkomende gladheid verraste diverse weggebruikers. Auto’s en vrachtwagens raakten dan ook van de weg en fietsers kwamen ten val. Vaak bleef het bij blikschade, maar in een aantal gevallen werden bestuurders ter controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Het ging daarbij om lichte verwondingen.

Tussen Dokkum en Metslawier was de N361 enige tijd afgesloten vanwege meerdere ongevallen. Een aantal auto’s raakten daar van de weg. Een van de auto’s sloeg daar over de kop en belandde vervolgens in de berm. Tussen Anjum en Engwierum was de weg ook een ijsbaan en gleed er een auto van de weg de sloot in. De bestuurder van deze auto was herstellende van een Hernia, wat nu weer opspeelde.

Alleen op de Sumarderwei in Eastermar raakte een 22-jarige automobiliste uit die plaats ernstig gewond. Ze was met haar auto van de weg geraakt. Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het UMCG in Groningen.

Foto’s met dank aan Anton Kappers.

Over de fotograaf

112Fryslan