Veel ongevallen door gladheid

DRACHTEN/FRIESCHEPALEN – Zondagochtend hebben verschillende ongevallen door de gladheid geleid tot lange files. Met name rondom Drachten ging het vaak mis.

Eerste drie foto’s
DRACHTEN – Nabij de oprit op de A7 vanaf de N381 (Opperhaudmare) richting Groningen is zondagochtend omstreeks 10.00 uur een automobilist in de vangrail gereden.

Door vermoedelijk gladheid verloor de man de controle over zijn Ford. Door Rijkswaterstaat werd één rijstrook afgesloten zodat berger Tolman de wagen kon afvoeren. Bij het ongeval vielen geen gewonden.

Laatste drie foto’s
FRIESCHEPALEN – Op de A7 bij Frieschepalen is zondag rond het middaguur een file van zo’n twee kilometer lang ontstaan. De file ontstond nadat er meerdere auto’s van de weg raakten vanwege de gladde snelweg. Daardoor kwam het verkeer tussen Marum en Drachten helemaal stil te staan.

Een auto nabij Marum raakte van de weg en belandde daarbij tegen een hekwerk. Berger Collewijn werd ingeschakeld om deze te bergen. Daarna was het weer mis in de richting van Marum. Twee auto’s raakten daarbij beschadigd, waarbij één van de wagens op de zijkant belandde. De andere auto belandde in de sloot. Ook hier werd berger Collewijn ingeschakeld. Door deze aanrijding ontstond er een kilometerslange file van Frieschepalen richting Marum.

Met dank aan: [url=http://www.gpmvdb.nl/site/]Geurt Pieter Maassen van den Brink[/url].

Delen:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Adverteren op 112fryslan