FRYSLAN – Door de gladheid zijn zaterdag minstens tien ongevallen gebeurd in de provincie. Hierbij raakte één persoon gewond.

In Witmarsum belandde een auto zijwaarts in een ondiepe sloot. Diverse hulpdiensten werden hiervoor gealarmeerd maar er raakte niemand gewond. De hulpdiensten troffen een lege auto aan, de bestuurder had de plaats van het ongeval reeds verlaten.

Op de A7 bij Terwispel kwam een auto in de sloot terecht. Een cameraman van Hart van Nederland, die onderweg was naar een ongeval met een geschaarde vrachtwagen, kwam het ongeval tegen. Hij zag een vrouw langs de snelweg lopen, hij heeft de onderkoelde vrouw opgevangen en de hulpdiensten gewaarschuwd. De vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Op de N31 bij Drachten schaarde vroeg in de ochtend een vrachtwagen, volgens 112drachten.nl raakte hierbij niemand gewond. De vrachtwagen werd later op de ochtend geborgen.

Naast de bovenstaande ongevallen, vonden ook op de andere auto- en snelwegen diverse aanrijdingen plaats. Voornamelijk op de A32 nabij Wirdum ging het mis. Al deze aanrijdingen eindigden met blikschade.

Redactie