Veel activiteiten op 112-Dag

DAMWÂLD – Tijdens de feestweek in Damwâld werd er door de hulpdiensten een 112-dag georganiseerd op het sportterrein aan de Lytse Loane.


Om elf uur ging de dag van start en kon men alle voertuigen van dichtbij bezichtigen. Er waren veel activiteiten voor jong en oud. Zo kon men ervaren hoe het is om in een pand te zijn wat vol met rook staat. Ook kregen de kinderen de gelegenheid om met een echte brandweerslang te blussen. Met de hoogwerker van brandweer Dokkum kon men alles van grote hoogte bekijken. De brandweer van de vliegbasis Leeuwarden was aanwezig met de crashtender, ook wel “blusreus” genoemd. Dit is een type voertuig dat vooral bij vliegtuigongevallen gebruikt wordt. De krachtige motor zorgt ervoor dat dit zware voertuig binnen zeer korte tijd op de plaats van een incident kan zijn. Eenmaal ter plaatse kunnen grote hoeveelheden blusmiddel in korte tijd worden toegepast, zonder dat de bemanning de auto hoeft te verlaten.
Op terrein was ook een duikteam aanwezig. In een grote container met water lieten ze vele demonstaties zien. De ambulancedienst presenteerde zich met verschillende voertuigen. Zo was de nieuwe sneeuwscooter te zien die speciaal was aangeschaft voor de schaats elfstedentocht. De politie liet een voertuig van de mobiele eenheid zien welke van binnen en van buiten te bezichtigen was. Op het naast gelegen voetbalveld werd een demonstratie gegeven met honden.
Om drie uur werd de 112-dag afgesloten met een grote demonstratie, waar alle hulpdiensten aan meededen.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DKOuNa6AwzQ&feature=youtu.be[/youtube]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan