GOËNGA – Vrijdagavond om 18:14 werden politie en ambulance gealarmeerd voor een valpartij op de Hege Wier.

De valpartij had echter plaatsgevonden op de Sickengawei. Rond Goënga was op dat moment het Open Fries Kampioenschap wielrennen voor A- en B-rijders. De deelnemers moesten een rondje van 2,5 kilometer afleggen met op de Sickingawei een smal weggetje met aan weerszijden een hoge wal met een diepe sloot.

Tijdens de tweede ronde was hier een zware valpartij met enkele wielrenners, waarvan een bewusteloos was geraakt en enkele met schaafwonden. Het toegesnelde EHBO-personeel heeft hierbij de eerste medische hulp geboden. Later werd de hulp ingeroepen van de ambulance, om de wielrenner naar het ziekenhuis te vervoeren. Toen de hulpdiensten weer van het parcours waren, werd de wedstrijd hervat.

Tegen het einde van de wedstrijd was er opnieuw een valpartij, dit keer op de Hege Wier. Ook hier heeft het EHBO-personeel de eerste medische handelingen verricht. Eén wielrenner is met eigen vervoer naar het ziekenhuis gebracht vanwege een gebroken sleutelbeen.

Al met al een wedstrijd met enkele valpartijen, maar er werd fanatiek gestreden om de Friese titel. Waarschijnlijk zullen vanavond de uitslagen vermeld staan op [url=http://www.wvsnits.nl]WV Snits[/url].

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan