Voorpagina > [Update]Opnieuw overval op Poiesz supermarkt
2. Gemeente Leeuwarden E.O.

[Update]Opnieuw overval op Poiesz supermarkt

[Update]Opnieuw overval op Poiesz supermarkt

LEEUWARDEN – Voor de derde keer in korte tijd is een Poiesz supermarkt in Leeuwarden overvallen.

Rond 18.00 uur kwamen twee mannen, die bivakmutsen droegen, de winkel binnen. Een van de mannen pakte een 16-jarige medewerkster uit Leeuwarden vast en bedreigde haar met een mes. Zij werd een kantoor ingedrukt waarna de bedrijfsleider werd geroepen om de kluis te openen.

De bedrijfsleider, een 34-jarige inwoner van de gemeente Baarderadeel, gaf onder bedreiging geld en spaarkaarten af waarna de beide verdachten de winkel verlieten en in onbekende richting verdwenen.

Signalement verdachten:

[bullets]
Man
Lengte 1.75 meter
Getinte huidskleur
Leeftijd 18/19 jaar
Donkerblauwe gebreide muts met een wit logo
Zwarte sjaal voor zijn mond
Zwarte trainingsbroek
Donkerblauwe regenjas met een capuchon en rits
Zwarte Nike zaalvoetbalschoenen met een wit Nike logo.
[/bullets]

Het signalement van de tweede verdachte is onbekend. De politie is op zoek naar getuigen die net voor of net na de overval iets hebben gezien wat met de overval te maken kan hebben of misschien anderszins informatie hebben. Zij kunnen de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

De politie benaderde via burgernet circa 1500 mensen, met het verzoek om uit te kijken naar de daders. Rond 19:45 werd de burgernetactie afgesloten. De daders zijn nog niet gevonden. De technische recherche heeft ter plaatse een onderzoek verricht. Meer informatie over de overval is op dit moment nog niet bekend.

Enkele weken geleden, [url=https://www.112fryslan.nl/news/8641]10 december[/url], werd de ook de Poiesz supermarkt aan de Oostersingel overvallen. Ook de Poiesz Wilgenstraat is al eerder overvallen, namelijk op [url=https://www.112fryslan.nl/news/8522]26 oktober[/url].

Heeft u nog informatie dan kunt u kontakt opnemen met de politie 0900-8844

Video: Anton Kappers
[zideo]playzideo=6c5961596e466c77[/zideo]

Over de fotograaf

112Fryslan