HARLINGEN – Bij een aanrijding tussen een vrachtwagen, fietsster en een auto zijn maandagochtend drie personen gewond geraakt, waarvan één ernstig.

Een vrachtwagen komende vanaf de richting Kimswerd is al slingerend over de rijbaan gereden en heeft op de kruising met de LIDL een fietsster aangereden. Vervolgens is de vrachtwagen op de verkeerde weghelft belandt en heeft hierbij een personenauto geraakt. De personenauto is hierbij over de kop op het fietspad terecht gekomen. De vrachtwagen kwam uiteindelijk in een tuin tot stilstand.

Bij het ongeval raakte de bestuurder van de vrachtwagen en de bestuurster van de personenauto licht gewond. De slachtoffers zijn per ambulance overgebracht naar de ziekenhuizen in Leeuwarden en Sneek. De fietsster is bij het ongeval ernstig gewond geraakt en per traumahelikopter vervoerd naar het ziekenhuis in Groningen.

Tijdens het ongeval is de Kimswerderweg ongeveer drie uren afgesloten geweest. De politie heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval.

Update dinsdagmiddag

De 61-jarige vrouw uit Harlingen die maandagochtend ernstig gewond geraakte bij het verkeersongeval in Harlingen is afgelopen nacht overleden in het ziekenhuis
.

112Fryslan