*UPDATE* Leeuwarder Steve (30) wordt sinds 25 november ’12 vermist

LEEUWARDEN – Zijn zusje maakt zich grote zorgen; de dertigjarige Steve van Houten uit Leeuwarden wordt nu al ruim een maand vermist.

Zus Eliza heeft een telefoonnummer waarop mensen met tips haar mogen bellen: 06-23281680.

Steve van Houten is op 25 november jongstleden voor het laatst gezien. ,,Ik had hem weggebracht naar de Pyreneeën in de zuid-Franse streek Ariege”, zegt Eliza. ,,Sindsdien wordt hij vermist.”

De zoektocht naar Steve – met helikopters en speurhonden van het Rode Kruis en de internationale politie Interpol – leverde tot nu toe niets op. Eliza zegt: ,,Er zijn veel bergen en kloven, een zeer moeilijk gebied om te komen wegens de sneeuw. De zoektocht heeft dus helaas geen resultaat gehad.”

De zorgen van Eliza en haar familie zijn ondertussen erg groot: ,,Het duurt nu echt veel te lang zonder iets gehoord te hebben.” In Zuid-Frankrijk en Spanje en de wijde omgeving zijn honderden opsporingsaffiches opgehangen. In kranten zijn berichten geplaatst en er is door verschillende hulpinstanties gericht gezocht. Desondanks kwamen bij de politie nog geen tips binnen.

Het is niets voor haar broer om zo lang niets van zich te laten horen. Normaliter nam hij bijna dagelijks contact op. Eliza vertrekt een dezer dagen weer naar Zuid-Frankrijk en zet haar zoektocht voort.

Eliza behoudt geloof in terugkeer broer Steve van Houten

De dertigjarige Leeuwarder wordt sinds 25 november vermist in de Franse Pyreneeën. Zus Eliza heeft de hoop nog niet opgegeven. Ze heeft samen met haar moeder gezocht in de streek Ariege waar Steve voor het laatst is gezien. Eliza is inmiddels weer thuis in Leeuwarden en keert op termijn terug om verder naar haar broer te zoeken, dit keer vergezeld door haar zusje.

Verschillende Franse media plaatsten al oproepen met de foto van Steve. Gericht zoeken door de Franse overheid of het Rode Kruis is vooralsnog niet gebeurd. Eliza: ,,Ik heb daar moeite mee. Het gebied ligt in de buurt van skipistes. Op het moment dat er een skiër vermist wordt sturen ze toch ook honden?”

Het gebied rond Ariege is door sneeuwval moeilijk begaanbaar. ,,Maar dan kunnen ze toch speurhonden inzetten?”

Eliza en haar familie zijn nu in Leeuwarden. Eliza houdt ondertussen hoop: ,,Al is dat best moeilijk. Het is echt niets voor Steve om zo lang niets van zich te laten horen.”

Mensen met tips over de verblijfplaats van Steve kunnen met Eliza bellen: 06-23281680.


Bron: [url]www.dehuisaanhuis.nl[/url]

Delen:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Adverteren op 112fryslan