UMCG Antonius ambulancezorg schaft speciale opvallende auto aan

FRYSLÂN – UMCG Antonius Ambulancezorg gaat als eerste ambulancedienst van Nederland elektrisch de weg op.

Nieuwe naam: UMCG Antonius ambulancezorg

Dit is voorlopig de werknaam van de ambulancezorg organisatie, die is ontstaan door het samenvoegen van de ambulancezorg van UMCG Ambulancezorg in Friesland met die van het Antonius Ziekenhuis in Sneek.

De ambulanceorganisatie heeft om te beginnen voor de standplaats Terschelling een voertuig aangeschaft van het Noorse merk Th!ink City. De elektrische auto worden geheel in ambulancestijl uitgevoerd: citroengeel met striping, zwaailicht en sirene. De auto gaat op Terschelling dienst doen als ondersteuningsvoertuig. De wagen moeten deze zomer op de weg komen. De elektrische ambulanceauto is een uitvloeisel van het streven van UMCG- Antonius Ambulancezorg om niet alleen vernieuwend, maar ook zo duurzaam mogelijk te willen zijn.

UMCG – Antonius Ambulancezorg heeft bewust gekozen voor Terschelling als standplaats om als eerste een elektrische auto in te zetten. Terschelling werkt er aan om het meest duurzame eiland van het waddengebied te worden en wil in 2020, samen met de andere wadden eilanden geheel zelfvoorzienend zijn wat energie betreft. Het eilanddoet mee aan het project Duurzame Wadden. De uitstootloze elektrische Th!nkCity van de ambulancepost sluit hier goed bij aan.

De beperkte topsnelheid van ruim 100 km per uur maximaal en de actieradius van 180 kilometer van de Th!nk City zijn voor de ambulancedienst geen probleem. Op Terschelling zijn de afstanden beperkt en de top van ruim honderd kilometer per uur zal op het eiland niet vaak benut worden.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan