Voorpagina > Brandweer nog tot zaterdagochtend bezig met loodsbrand
Brandweer Hoofd Nieuws Noord-Oost Politie

Brandweer nog tot zaterdagochtend bezig met loodsbrand

NieuwsuitKollum

MUNNEKEZIJL – Aan de Nittersweg is vrijdagochtend rond zeven uur brand ontstaan bij een boerderij in een loods met stro. Het gaat om een uitslaande brand.

Brandweerlieden uit Dokkum, Burgum, Kollum, Heerenveen, Groningen-Stad, Grijpskerk en Zoutkamp zijn aanwezig om het vuur te bestrijden.

De brandweer zet zich met name in om het woonhuis te beschermen. De rook is in de omgeving goed te zien, ook vanuit Groningen omdat de boerderij dicht bij de provinciegrens staat. Hoe de brand kon ontstaan, is niet duidelijk.

Om 7.43 uur is een NL-Alert in de omgeving uitgezonden met de oproep om ramen en deuren te sluiten en uit de rook te blijven. Rond kwart over negen gaf de brandweer het sein brandmeester. De spuitgasten zijn vermoedelijk nog uren bezig met nablussen van de loods.

Update 18:30

De brandweer is nog tot zaterdagochtend bezig om de brand te blussen aan de Nittersweg in Munnekezijl. Vrijdagochtend brak om zeven uur brand uit in de loods. Met shovels worden nog steeds de strobalen uit elkaar getrokken. De brandweerlieden koelen de shovels na een tijdje in verband de warmte van de strobalen. Volgens de brandweer zal zeker nog tot morgenochtend duren totdat alle vuurhaarden zijn geblust.

Over de fotograaf

112 Dokkum